Gamedesign: De Tijdmachine
Fantasie komt tot leven

De Kinect is een geavanceerde webcam die je met je eigen lichaam bestuurt. Simpel gezegd. Wij hebben hiervoor software ontwikkeld om de fantasie van kinderen echt tot leven te laten komen. Ze spelen ons spel niet alleen, ze bedenken en maken het ook zelf. Eerst kiezen ze een onderwerp en dan is het tijd om te gaan tekenen.

Want alles moet gemaakt worden: de achtergronden, vijanden en attributen die je wel of juist niet moet vangen. Even snel alles op de foto zetten en uploaden naar de computer. Dan kan de digitale pret beginnen. Met de software kun je heel gemakkelijk aan alle tekeningen een functie toekennen. Opeens is daar een echt computerspel dat uiteraard opgeslagen kan worden.

Kijk de film!
Het is allemaal een kwestie van vangen of ontwijken. En dat is toepasbaar op ieder onderwerp. Zo kan het spel naadloos aansluiten op de stof die behandeld wordt in de klas.

Leerlingen zien zichzelf terug in de game op een groot scherm. Wie wil dat nou niet? Zo worden ze zich bewust van de gevolgen van hun eigen bijdrage en krijgen een kijkje achter de schermen van gamedesign.
Meer
projecten