De waarheid van het verleden
VR game over opgravingen in Brandevoort

Giel Pollemans is docent en bewoner van de nieuwbouwwijk Brandevoort in Helmond. Hij had de ambitie om de bewoners kennis te laten maken met het verleden van de plek. Op een speelse en vernieuwende manier voor kinderen en volwassenen.

Samen met Giel en stadsarcheoloog Theo de Jong hebben we het tweedelige concept ‘De waarheid van het verleden’ ontwikkeld. Voor de kinderen een interactieve real-life-game die gebruik maakt van Virtual Reality, voor volwassenen een videorondleiding met behulp van QR-codes. Deze IZI-travel route leidt je langs interessante plekken, door de code te scannen krijg je een verhaal van de stadsarcheoloog te horen.

Het spannende VR-spel is geschikt voor bovenbouw leerlingen van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Geheime dossiers onthullen geheimen over opgravingen, zo ontdekken de groepjes steeds meer. Maar pas op, er is ook valse informatie in omloop. Wie ontmaskert de leugens? Aanwijzingen en beelden uit het verleden zijn in de VR-wereld te zien, zo komt het vroegere Brandevoort echt tot leven.

Kijk de film!
We mochten rondrennen met VR-brillen en zagen van alles. Je hebt geen idee wat er in de grond onder je voeten zit!
Leerling
Carolus Borromeus College
Kijk de film!
Dit project wordt nu zelfstandig gedragen door scholen in de wijk. We trainen leerkrachten, zodat ze er zelf mee aan de slag kunnen. Zo blijft het project gewaarborgd in de wijk en kunnen de kinderen er nog lang gebruik van maken.
Meer
projecten