Wat we doen

Wij willen leren en lesgeven leuker, gaver en makkelijker maken. In de klas, onderweg of in een museum. Voor kinderen en volwassenen, leerlingen en bezoekers, leraren en directeuren. Dat doen we op verschillende manieren, maar altijd door gebruik te maken van technologische ontwikkelingen. En heel veel creativiteit en plezier.

Ons aanbod is verdeeld over vier pijlers:
Workshops, educatieve programma's, onderwijsondersteuning en software.

Workshops

Wij geloven in projecten op maat. En in de kennis van een leerkracht. Daarom gaan we vooraf altijd in gesprek om te bepalen welke techniek het beste aansluit bij de wensen. Door onze jarenlange ervaring weten we wat goed werkt in de klas. En hoe dit naadloos aansluit op de gestelde leerdoelen. Onze workshops zijn gericht op leerlingen van het primair, voortgezet en speciaal onderwijs.

We gebruiken vaak de volgende drie werkvormen die afgestemd worden op de opdracht:

- Video

- Greenscreen

- NewTech (denk aan Augmented en Virtual Reality)

Leerlingen krijgen een blik achter de digitale schermen en geven zelf input, op een niveau dat aansluit bij hun belevingswereld. We dagen ze, samen met de leerkracht, uit om zichzelf creatief te uiten en samen iets gaafs te maken.

Naar projecten

Educatieve
programma's

Als museum, bibliotheek of heemkundekring moet je in ontwikkeling blijven. Met behulp van nieuwe, digitale technieken laten we verleden, heden en toekomst tot leven komen. En geven we bezoekers, van jong tot oud, een actieve rol in het verhaal. Want in iedereen schuilt een ridder, architect of onderzoeker.

We ontwikkelen een programma volledig op maat. Op locatie, rondreizend langs scholen, binnen, buiten, te voet of op de fiets. Permanent of tijdelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos, net als onze fantasie. Toeschouwers worden deelnemers, dan komt een onderwerp echt binnen en blijft het hangen. Door op een leuke manier te prikkelen, wekken we betrokkenheid op. En weten we iedere keer opnieuw te verbazen.

Naar projecten

Onderwijs-
ondersteuning

De kennis en kunde die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, zetten we nu ook in om het onderwijs als geheel een boost te geven. Want ook volwassenen kunnen fantaseren. Het vertalen van ideeën naar praktijk doen we op verschillende niveaus, zowel voor leerkrachtenteams als voor (bovenschoolse) besturen. En we denken graag mee over cultuuronderwijs en onderwijsinnovatie.

Hiervoor bieden we diverse op maat gemaakte programma’s aan. Van losse workshop tot een volledig begeleid traject. Of de inrichting van een eigen greenscreenkamer. Door te laten zien wat mogelijk is ervaren docenten, directies en besturen dat hun toekomstdromen of beleid ook snel toepasbaar kunnen zijn. Dat je ongrijpbare technieken snel kan leren en daarmee een verrijking vormen voor dat wat ons drijft: het vergroten van de wereld van onze leerlingen.

Naar projecten

Software

Spelenderwijs en ontdekkend leren draagt bij aan meer leerplezier. En daardoor blijft lesstof veel beter hangen, daar zijn we hartstochtelijk van overtuigd. Daarom hebben we verschillende softwareprogramma’s ontwikkeld, zodat leerkrachten hun lesstof op een frisse manier kunnen aanbieden. Iets waar iedereen blij van wordt.

We vinden het van wezenlijk belang dat het voor iedereen simpel is in gebruik, dus geen moeilijke handleiding. Of wekenlange cursussen. Gewoon plug and play, met misschien een klein beetje uitleg. We hebben apps om zelfstandig mee aan de slag te gaan en online omgevingen om met de hele klas in bezig te zijn.

Heb je als leerkracht een idee voor een app of programma, maar weet je niet hoe? Wij helpen maar al te graag in de ontwikkeling. Zo maken we samen lesgeven nog beter en leuker.

Naar projecten

Op zoek naar een
educatief wijkproject?
Ook benieuwd naar wat
er hier aan de hand is?