Kasteel Helmond: Wat een familie!
Videografische QR-code route

Het kasteel in Helmond is al 700 jaar oud en heeft een rijke geschiedenis. Eeuwen vol adellijke families, macht, strijd, list, liefde en bedrog. Verhalen die het verdienen om verteld te worden. Niet alleen aan de bezoekers van het kasteel, maar ook aan toevallige passanten. Samen met het museum hebben we een plan bedacht waardoor dat kan.

Het kasteel ligt op een prachtige plek en is omgeven door een slotgracht en een park. Alleen al door naar het oude gebouw te kijken wordt je nieuwsgierig en gaat je fantasie werken. In de buurt van verschillende bankjes hebben we een QR-code geplaatst. Als je die scant komt het verleden echt tot leven op je telefoon of tablet. Een oud-bewoner van het kasteel vertelt in geuren en kleuren zijn of haar verhaal. Korte filmpjes met acteurs van de Helmondse toneelvereniging laten duidelijk zien hoe het in hun tijd was.

Kijk de film!

Tijdens dit project hebben we alle aspecten van A tot Z verzorgd. Zodat iedereen zich helemaal kon focussen op waar hij of zij goed in is. Dan krijg je het mooiste resultaat. Vanaf nu is het kasteel 24 uur per dag in staat zijn prachtige verhalen te vertellen.
Kijk de film!

Meer
projecten