OBSH
Cultuurimpulsen scholengemeenschap

Stichting Openbare Basisscholen Helmond, zeven scholen met zo’n 2.300 leerlingen, heeft een bijzonder cultuurbeleid. Iets waar ze trots op zijn en nog verder willen ontwikkelen. Aan de hand van een Design Thinking-traject hebben we, samen met software ontwikkelaars Less is More, OBSH een jaar lang begeleid. Met als doel het beleid zichtbaarder maken en manieren ontwikkelen om de onderlinge kennis nog makkelijker te delen.

Alle scholen binnen de stichting zijn erg actief op het gebied van cultuur en ontwikkelen hun eigen projecten. Door input van verschillende docenten ontwierpen we een online dashboard waarop deze projecten in een handomdraai onderling gedeeld kunnen worden. We namen een promotiefilm op om het enthousiasme van de leerlingen en leerkrachten te laten zien. En om iedereen erop te wijzen dat cultuuronderwijs groots en klein kan en mag zijn.

Kijk de film!
Met elkaar beleid ontwikkelen en zichtbaar maken.

Verder ontwikkelden we meer impulsen. Zoals een kunstuitleen gerund door kinderen en videotutorials van kunstlessen, die leerkrachten kunnen gebruiken ter begeleiding van hun lessen. Door alle elementen te vangen in een groter geheel wordt de impact echt duidelijk. En zien de leerkrachten van elkaar hoe goed ze samen bezig zijn. De allesomvattende slogan: OBSH, Cultuur begint hier.

Kijk de film!
Meer
projecten