Projecten op maat
Bovenschools ondersteunen van de cultuureducatie

Samen met bestuurders en interne cultuurcoördinatoren denken we graag mee over het ontwikkelen van duurzame innovatieve cultuureducatie projecten. We coachen en trainen leerkrachten binnen de organisatie op het gebied van media-educatie. En we begeleiden bij het inzetbaar maken van duurzame onderwijsprojecten met een doorgaande leerlijn. Altijd in de geest van het gebruikte onderwijssysteem, maar wel met de frisse blik die we als ontwerpers meenemen.

Aan de hand van een Design Thinking-traject hebben we bijvoorbeeld, samen met software ontwikkelaars Less or More, Stichting Openbare Basisscholen Helmond een jaar lang begeleid. Een organisatie van zeven scholen met zo’n 2.300 leerlingen. Het doel was het beleid zichtbaarder maken en manieren ontwikkelen om de onderlinge kennis nog makkelijker te delen.

Alle scholen binnen de stichting zijn erg actief op het gebied van cultuur en ontwikkelen hun eigen projecten. Door input van verschillende docenten ontwierpen we een online dashboard waarop deze projecten in een handomdraai onderling gedeeld kunnen worden. Zo bespaar je tijd, geld en ontstaat er een stevigere band binnen de instelling. Om het geheel nog concreter te maken gaven we het een naam: Cultuur begint hier. Het enthousiasme van de leerlingen en leerkrachten hebben we vastgelegd in een promotiefilm waarmee we de nieuwe naam lanceerden. Intern te gebruiken om de trots te delen en extern in te zetten om het collectieve gevoel van de scholen uit te dragen.

Kijk de film!

Verder ontwikkelden we meer impulsen. Zoals videotutorials van kunstlessen die leerkrachten kunnen gebruiken ter begeleiding van hun eigen lessen. Of een kunstuitleen gerund door kinderen, waarbij alle aspecten aan bod komen: kunst creëren, social media promotie content produceren, een businessplan maken, klantcontact etc. Met behulp van digitale content en lessen hebben we het overdraagbaar gemaakt, waardoor elke paar maanden een andere klas het kan overnemen. Door alle elementen te vangen in een groter geheel wordt de impact echt duidelijk. En door het vast te leggen en inzichtelijk te maken zien de leerkrachten van elkaar hoe goed ze samen bezig zijn.

Meer
projecten