Workshoptrajecten musea
Ontwerp en uitvoer van workshops op maat

Hoe maak je een kunsttentoonstelling interessanter voor jongeren? Het is een vraag waar veel musea en culturele instellingen mee bezig zijn. Ook Museum Helmond. Door onze jarenlange ervaring met workshops in klassen, weten we hoe we jongeren kunnen aanspreken en boeien. Naast het bekijken van de expositie, vinden wij het van groots belang om de informatie interactief aan te bieden. Voor museum Helmond ontwikkelden we zo workshoptrajecten voor verschillende tentoonstellingen.

Wij houden van een duidelijke focus. Vaak kiezen we na een brainstormsessie met de opdrachtgever één kunstwerk uit waar we de workshopreeks omheen bouwen. Met behulp van film en verschillende nieuwe technologieën proberen we samen met de leerlingen het kunstwerk te doorgronden.

Kijk de film!
Een bezoek aan de expositie begint wat ons betreft al in de klas. Door op een verrassende manier de voorbereidingen te presenteren maken we nieuwsgierig. En weten ze vooraf al op welk onderwerp ze zich kunnen focussen. Hierdoor krijgt de expositie vooraf al veel meer waarde en inhoud. Vervolgens is het een kwestie van uitdagen en prikkelen. Blijkt zo’n museum opeens toch heel leuk te zijn.
Kijk de film!

Kijk de film!
Meer
projecten