Dit kan niet waar zijn
De geschiedenis van Heeze in VR

De geschiedenis van Heeze verteld in tien spraakmakende verhalen, gebaseerd op wetenswaardigheden uit het verleden. Maar is alles wat je hoort wel waar? In een Virtual Reality-spel in de buitenlucht komt het verleden van Heeze tot leven en moet je goed opletten om de verdraaide feiten te achterhalen. Zo leren kinderen tijdens een rondwandeling door het dorp over de geschiedenis van plekken waar ze al zo vaak geweest zijn.

Na een korte duik in de geschiedenis vertellen de kinderen elkaar de verhalen van vroeger. Maar aan sommigen wordt gevraagd de waarheid te verdraaien. Op de plekken in het dorp waar het verhaal zich afspeelt wordt in virtuele 360 graden films het échte verhaal verteld. Opletten dus, op alles wat er gezegd wordt en alles wat je te zien krijgt. Wie weet de leugenaars te ontmaskeren en het spel te winnen?

In dit project komen verschillende spelelementen samen. Het is herkenbaar, actief en zit tot aan de nok toe gevuld met geschiedenis. De stemmen van de personages zijn van leerkrachten of bekende mensen uit het dorp. Alles moet scherp geabsorbeerd worden, iets dat door deze opzet bijna vanzelf gebeurt.

Kijk de film!

Door kleine aanpassingen is het spel steeds anders en daardoor blijvend inzetbaar. Nu vormen de roddels uit Heeze de basis voor het verhaal, maar roddels heb je gelukkig overal…
Meer
projecten