Loods20
De verfrissende smaak van vroeger

Draaiorgelmuseum én een unieke accordeoncollectie onder één dak. Deze drie pijlers van Helmondse nostalgie zijn te bewonderen in het monumentale Van Gend & Loospand naast het station. De vele verhalen van vroeger verdienen het om gehoord te worden door de oren van nu. Als je eenmaal begonnen bent met luisteren wil je eigenlijk niet meer stoppen. En onze films zijn daar nu het startpunt van.

We hebben een extra laag van beleving aangebracht door vroeger letterlijk te verbinden aan nu. De bijzondere verhalen en voorwerpen van toen hebben we omgevormd tot educatieve minidocumentaires. Historie in een fris jasje. Kinderen gaan in gesprek met ouderen over rare gebruiksvoorwerpen van vroeger. De mensen die ooit op stap gingen in de legendarische danszaal Bocken tonen nogmaals hun danskunsten op de draaiorgelmuziek die toen ook de zaal in vervoering bracht. Ondertussen dwaalt de presentatrice door het prachtige museum. De zoon van de Helmondse accordeonlegende Arie Willems vertelt over het roemruchte leven van zijn vader en hoe zijn collectie accordeons tot stand is gekomen, terwijl drie Helmondse accordeonisten van nu laten zien en horen hoe veelzijdig het instrument eigenlijk is.

Kijk de film!
Door iets te maken dat de nieuwsgierigheid prikkelt bij jongeren gaan ze vol vragen het museum in. De fantastische verhalen van de ouderen zorgen voor trots en herkenning die smaakt naar meer. Het brengt de belevingswereld van verschillende generaties samen en daagt jong en oud uit om van elkaar te leren.
Kijk de film!
Meer
projecten