Lucas Gassel
Schilderachtige geluiden in Helmond

Je ziet het Helmond van nu, maar hoort de geluiden van vroeger. Een audiotour door de stad, waardoor je je waant in de tijd van Lucas Gassel, de Helmondse schilder uit de 17e eeuw.

Na een bezoek aan de tentoonstelling in het museum zet je je koptelefoon op voor een wandeling vol verwondering. Door Spatial Audio (360 graden geluid) lijkt het alsof de schilder naast je loopt, terwijl hij vol trots over zijn stad vertelt. Inclusief omgevings- en achtergrondgeluid van het Helmond van vroeger. Zonder het te zien waan je je op de vroegere markt, ben je op bezoek bij een hoefsmid of sta je opeens in de haven. Met behulp van het audioplatform Echo’s interacteert het geluid met de plek waar je bent.

De potentie van Spatial Audio is immens en je hebt je telefoon gewoon in je zak. Hierdoor ervaar je een ruimtelijke beleving terwijl je gewoon kijkt naar de bestaande omgeving. Verrassend voor alle leeftijden, want de jongere generaties zijn vaak niet meer zo snel onder de indruk. Maar de magie van geluid weet nog iedereen te verbazen.

In samenwerking met Ricky van Broekhoven
Foto's door Henk van Dijk

Kijk de film!
Meer
projecten