Greenscreentrainingen
Meer magie in het onderwijs.

De greenscreentechniek biedt mogelijkheden op alle niveaus en verdient een vastere plek in het onderwijs. Op een simpele, doeltreffende en creatieve manier komen leerlingen razendsnel in andere werelden terecht. En het is nog leuk ook. Voor de onderbouw is het een ideale manier om spelenderwijs thema’s te ontdekken. De middenbouw kan actief aan de slag met abstracte onderwerpen en voor de bovenbouw is het perfect om te werken aan taal- en presentatietechnieken. Maar groep 8’ers laten vliegen door outer space en kleuters interactief taalles geven kan natuurlijk ook.

Zo’n tien jaar lang hebben we door het hele land greenscreenworkshops in alle soorten en maten gegeven. Voor kinderen in alle leeftijden en over de meest uiteenlopende thema’s. Onze ervaringen hebben we omgezet naar greenscreentrainingen om leerkrachten zelf de kneepjes van het greenscreenvak te leren. Want door coaching en training vindt deze techniek echt z’n weg in het onderwijs. In een paar bijeenkomsten leggen we uit wat de mogelijkheden zijn in de klas, hoe het technisch werkt en hoe je een greenscreenfilm monteert. Leuk én laagdrempelig. Daarnaast geven we advies over welke apparatuur het beste kan worden aangeschaft.

Na onze training laten we jullie uiteraard niet met lege handen achter. We hebben zeer praktische handleidingen ontwikkeld en bieden verschillende greenscreen lesideeën aan. En je zal merken: zodra het balletje rolt, komen de ideeën vanzelf.
Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen. Ongelooflijk. Abstracte onderwerpen komen razendsnel tot leven.

Kijk de film!
Voor je het weet sta je met de kinderen in de sneeuw te spelen tussen de pinguïns. Maak je van een werkstuk een speurtocht in de tijd van de jagers en verzamelaars. Of presenteert iedereen z’n eigen weerbericht op een willekeurige planeet.
Meer
projecten