Lucas Gassel films
Schilderijen niet zien, maar beleven

Museum Helmond vroeg ons een educatieve introfilm voor de tentoonstelling van het werk van Lucas Gassel te maken. Deze relatief onbekende schilder uit Helmond is een van de grondleggers van de landschapskunst en werkt extreem gedetailleerd. Op zijn kleine schilderijen gebeurt ontzettend veel. De vraag die wij ons stelden: hoe neem je bezoekers mee in deze verhalen die amper opvallen als je er ‘gewoon’ voorbij loopt?

We wilden niet alleen laten zien dat de verhalen aanwezig zijn, maar ook laten ervaren wat de verhalen vertellen. De coulissewerking die Lucas Gassel veel gebruikt in zijn werk hebben we met behulp van 3D animatie versterkt. Een intrigerende voice-over, geschreven door Rik Janssen, begeleidt je op een visuele tocht dwars door de schilderijen. Het resultaat is een introfilm waarin we niet aanwijzen wat er te zien is, maar de ogen van de bezoekers begeleiden van laag tot laag. Zo maken we inzichtelijk wat de onderlinge relatie is van de verschillende taferelen binnen het schilderij. En tonen we letterlijk de invloed die ze op elkaar hebben.

Kijk de film!
Als bezoeker krijg je zo niet alleen meer inzicht in het werk van de schilder, maar onbewust ook een spoedcursus hoe je het werk van Lucas Gassel het beste tot je kan nemen. Inspirerend voor jong en oud, zodat je met nieuwsgierige blik de tentoonstelling betreedt.
Meer
projecten